zondag 10 mei 2009

Na Koninginnedag naar het vakantieadres en maandag weer naar Strijen voor een vergadering van B&W en dodenherdenking. Dit jaar voor Strijen een bijzonder moment. 's-Middags om 17. 00 uur werd een monument onthuld ter nagedachtenis aan de burgerslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog die in of voor Strijen zijn gevallen.

Uit alle windstreken waren, op uitnodiging van het gemeentebestuur, nabestaanden naar Strijen gekomen om getuigen te zijn van de onthulling en stil te staan bij de herinnering aan hun familielid. Het was een stijl- en sfeervolle bijeenkomst waarbij de inbreng van de diverse familieleden door een ieder zeer op prijs werd gesteld.

's-Avonds de dodenherdenking zoals deze in geheel Nederland wordt gehouden.Het is opvallend dat er in Strijen steeds meer belangstelling voor deze bijeenkomst is. Het is daarbij verheugend te kunnen vaststellen dat ook steeds meer jeugdigen acte de présence geven bij deze bijeenkomst. Niet alleen vanwege de wind welke altijd rondom de Lambertuskerk waait, krijg ik op dat moment altijd rillingen. Mijn gedachten gaan naar de mensen en omstandigheden in oorlogstijd toen en nu. Wat een onmenselijke verschrikking doen we elkaar in een oorlog toch aan.

Op 5 mei, de bevrijdingsdag voor ambtelijk en bestuurlijk Nederland in het algemeen een vrije dag, terug naar het vakantieadres om de accu voor de komende weken weer op te laden.


Zaterdag was het voor Strijen een muzikale dag. Korendag. Het Vullejaegerskoor organiseerde deze avond. Het was de hele avond genieten van veelal Nederlandstalig muziek waarbij het entertainment een hoog gehalte had. Naar mijn mening zeker voor herhaling vatbaar en wat mij betreft een jaarlijks terugkerend feest. De sporthal zal vol, het personeel van LACO verdient zeker een compliment voor de uitstekende catering.


Komende week is weer druk, commissieweek, twee commissies deze week, bestuurlijke overleggen vullen verder de agenda vrijwel geheel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten