zondag 3 mei 2009

Net als voor heel veel Nederlanders verliep de viering van Koninginnedag geheel anders dan ik had kunnen bedenken. 's-Morgens was ik als vrijwilligers nog samen met andere vrijwilligers in de weer om het podium voor de feestelijkheden mee op te bouwen. Daarna snel opfrissen en omkleden om als vertegenwoordiger van het gemeentebestuur samen met mijn vrouw de feestelijkheden in Mookhoek bij te wonen. Samen met ruim 70 bewoners van Mookhoek smaakte het uitstekend verzorgde ontbijt prima. Na het traditioneel oplaten van ballonnen begon de de show van versierde fietsen. Daarna snel terug van het dorp om nog even iets mee te pikken van de jaarlijkse ontmoeting met de gedecoreerden. Een traditie in Strijen die grote waardering heeft bij de gedecoreerden. Dit jaar waren er drie nieuwe gasten te verwelkomen. De heren van den Herik, Verblaauw en van Eeren maakten deze happening voor de eerste keer mee.
Het was een mooie dag en leuke activiteiten in Strijen.
Dramatisch om te zien gebeuren hoe de dag een heel andere wending kreeg. Dramatisch zeker voor alle direct betrokkenen. Ik hoop dat dit drama geen aanleiding is om in de toekomst tot een andere invulling van Koninginnedag te komen.
In Strijen zijn direct de feestelijkheden afgelast toen bekend werd dat er ook dodelijke slachtoffers waren te betreuren. Uiteraard heeft hierin ieder zijn eigen verantwoordelijkheid genomen, maar het besluit is in overleg met de Oranjevereniging tot stand gekomen.

Maandag vernam ik dat er een gehele of gedeeltelijke sluiting van KONI in Oud-Beijerland einde van dit jaar vrijwel zeker is. Voor 450 medewerkers een slecht bericht. Als voorzitter van de RSD heb ik direct contact gezocht met mijn collegawethouder in Oud-Beijerland en samen met haar een afspraak gemaakt voor dinsdag met het managementteam van de Regionale Sociale Dienst (RSD).
Er is een eerste plan van aanpak gemaakt om zo snel mogelijk contact te maken met de leiding van KONI en samen met andere partners, de gevolgen voor de medewerkers van KONI zo klein mogelijk te houden. Bemiddelen van werk naar werk is veel beter dan bemiddelen van werkloosheid naar werk.
Deze week ook op bezoek geweest bij het echtpaar van Ballegooien die op 29 april hun 55-jarig huwelijksjubileum vierden.

1 opmerking:

  1. Succes ermee om de koni medewerkers van werk naar werk te begeleiden.
    Een slachtoffer.

    BeantwoordenVerwijderen