zondag 26 april 2009

Deze week met het PGOS (platform gehandicapten ouderen strijen) over diverse zaken gesproken. Het hoofdonderwerp was toch de stand van zaken ten aanzien van CVV(collectief vraagafhankelijk vervoer). Dit onderwerp staat al wat langer op de agenda, zowel in Strijen als in de gehele Hoeksche Waard. Uitgangspunt is dat er in het najaar van 2009 een besluit valt, zowel in Strijen als in de andere gemeenten in de Hoeksche Waard.


Afgaande op het gesprek met het personeel van de Hooistoof belooft vrijdag 15 mei een euke dag te worden. De groepen 6,7 en 8 komen dan naar het gemeentehuis om een indruk te krijgen van wat daar zoal gedaan wordt. Ook zal er een gemeenteraadsvergadering worden gehouden. De leerlingen worden verdeeld in coalitie en oppositie. Op de agenda staat een punt waar de jeugd zeker fors over kan discussieren. Ik kijk er naar uit.





Wonen Welzijn en Zorg (WWZ) een punt dat in een vergrijzende samenleving steeds meer aandacht krijgt. Partners die op deze terreinen werkzaam zijn kunnen en moeten meer gestructureerd samenwerken, waardoor er een win-win situatie voor alle betrokkenen ontstaat. Samen met collega's, vertegenwoordigers van zorginstellingen, welzijnsinstellingen en beleidsambtenaren hebben we in de gemeente Liesveld ons eens laten voorlichten over de daar gevolgde werkwijze.





De week is verder gevuld geweest met bestuurlijke zaken van de RAD. Hierbij is ook ruime aandacht geweest voor de toekomst van de verwerking va restafval.


De bijeenkomst van de Ned. Maatschappij voor Nijverheid en Handel kende een interessant onderwerp. Van de zijde van de directie van de suikerunie werd hun zijde van de medaille uitgelegd en toegelicht.


Het bestuurlijk overleg met het bestuur van de peuterspeelzaal verliep samen met collega Wilko vlotjes, waarbij ten aanzien van de financiën het bestuur zeker een compliment heeft verdiend.





De bewonersavond naar aanleiding van de wijkschouw "Over de Keen" kende geen echte bijzonderheden. Het is goed te merken dat het systeem van wijkschouw zijn vruchten gaat afwerpen. Uiteraard blijven er altijd wel wat op- en aanmerkingen, maar in zijn algemeenheid mogen we stellen dat de bewoners van de wijk tevreden zijn over het niveau van onderhoud en ander aandachtgebieden van de gemeente.

1 opmerking:

  1. Beste Geraldo,
    Was de werkwijze in Liesveld duidelijk anders dan in Strijen en de HW?
    Wonen, welzijn en zorg staat ook bij ons hoog in het CDA-vaandel! Ik ben wel erg nieuwsgierig geworden naar de werkwijze van Liesveld!

    BeantwoordenVerwijderen